Tørreskab

Tørreskab

Er du træt af at have børnenes våde flyverdragter hængende? Eller er det nødvendigt med et tørreskab til uniformerne på arbejdet? Et tørreskab er uanset årsag rigtig godt til at tørre tøj, som måske ikke lige egner sig til at komme i tørretumbleren, eller hvor det bare giver mest mening at lade det hænge at tørre.

For det er netop, hvad der er muligt med et tørreskab, da det er designet til at have tøj hængende til tørre. Har du derfor noget tøj, der måske ikke tåler at komme i tørretumbleren, eller hvor det skal gå lidt hurtigere, er et tørreskab et eminent valg.

Et tørreskab er et godt alternativ til tørretumbleren

Et tørreskab er ikke så meget anderledes end tørretumbleren, selvom den er knapt så anvendt. For ligesom en tørretumbler kan tørreskabet tørre tekstiler. Den helt store forskel er dog, at tørreskabet kan tørre tekstiler, der er langt mere sarte og derfor ikke kan komme en tur i tørretumbleren – simpelthen fordi de så krymper. Dette er f.eks. tekstiler som uld og silke, men det er også muligt at tørre sko og støvler og at have regntøjet og rideudstyret hængende.

Men et tørreskab er også særligt fordelagtigt i brug i institutioner og på arbejdspladser, hvor meget af arbejdet foregår udendørs, da både flyverdragter og uniformer hurtigt kan tørres og blive klar til brug igen.

Langt de fleste tørreskabe har en kapacitet på 3-4 kilo. Dog er det selvfølgelig også muligt at få nogle større og mere industrielle modeller, hvor det er muligt at tørre flere kilo ad gangen. Derudover er nogle tørreskabe også så smarte, at de har elektronisk sensorstyring, så de selv kan slå fra, når tøjet er helt tørt igen. Det er smart at gå efter dette, da det kan resultere i en ret stor besparelse på elregningen sammenlignet med modeller uden denne styring.

Hvilket er det bedste tørreskab?

Tørreskabe udvikler sig hele tiden, og der kommer derfor løbende bedre og bedre modeller på markedet samt modeller, som har bedre eller mere intelligente funktioner sammenlignet med nuværende løsninger.

Men, hvis vi skal fremhæve en enkelt model, er det:

Electrolux kondenstørreskab DC4600HPWL

Electrolux kondenstørreskab DC4600HPWL

Med denne model fra Electrolux får du nemlig et tørreskab, der bare fungerer, uden du behøver at gøre det store. Det er nemlig yderst effektivt i drift og får mange roser for at tørre tøjet hurtigt uden at have et højt strømforbrug.

Er strømforbruget noget, du går efter, bør du også tage denne, da den kun har en effekt på 900 Watt. Du får derfor ikke et chok, næste gang du får en elregning ind ad døren. Det er ikke fordi, den er udstyret med en masse intelligente funktioner, som andre tørreskabe ikke har – den er bare virkelig god i drift, fylder meget lidt og er effektivt. Det er netop, hvad man gerne vil have ved et tørreskab.

Electrolux er da også en af de mest kendte producenter, når det kommer til tørreskabe. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at det er en model herfra, der får de bedste tilbagemeldinger fra forbrugerne, og som også klarer sig rigtig godt i uvildige tests.

Tørrekapacitet

Tørrekapaciteten på modellen her er meget gennemsnitlig, da den er på 4 kilo. Den er derfor perfekt til en gennemsnitlig familie med små børn, hvor der er behov for at tørre tøj skånsomt og hurtigt. Netop derfor fylder den heller ikke så meget i bryggerset, entréen eller hvor end, den skal placeres.

Skal tømmes for vand

Det er nemt at installere og bruge tørreskabet, da det er et kondenstørreskab. Det betyder, at du ikke behøver tænke så meget over, hvor det skal stå henne, da der ikke skal monteres rør på, så vandet kan løbe fra. Du skal blot huske at tømme beholderen for vand præcis som ved tørretumbleren. Det er ret nemt og smart.

Fornuftigt prisleje

Et tørreskab er en større investering end en tørretumbler. Derfor er tørreskabet her også dyrere – til gengæld kan den tørre de våde sko og det våde overtøj hele efteråret og vinteren, hvor der virkelig er brug for det. Prisen på knap 11.000 kroner er derfor ikke galt, når der tænkes på, hvor ofte du med al sandsynlighed får brug for den.

Vil du derfor gerne have fingrene i det bedste tørreskab, gør du et meget godt køb med denne model.

Kan man også få et lille tørreskab?

Tørreskabe fylder generelt noget mere end en tørretumbler, da der skal være plads til, at sko kan stå derinde og jakker og andet overtøj kan hænge. Vil du derfor have et lille tørreskab, bør du går efter et med en kapacitet på 3-4 kilo, da det er den mindste og mest almindelige størrelse, du kan få.

Når det så er sagt, er nogle modeller naturligvis mere smarte eller slanke i designet, hvilket kan få dem til at fremstå mindre. Når du derfor skal vælge et lille tørreskab, bør du gå efter et tørreskab, der er smal i bredden. Så sikrer du i hvert fald i langt højere grad, at der er plads til tørreskabet i garderoben, uden det stjæler alt opmærksomheden.

Hvad skal man se efter ved et tørreskab til arbejdstøj?

Ønsker du et tørreskab til arbejdstøj, er det en god ide at se dig om efter et tørreskab med en nogen større kapacitet, end dem vi har været omkring. For arbejdstøj fylder som regel mere og har en større volumen, hvilket sætter et større krav til tørreskabet. Vil du derfor gerne kunne hænge alt vådt arbejdstøj fra dig og dine kolleger ind i tørreskabet efter endt arbejdsdag, er en kapacitet på 10 kilo eller mere måske mere passende.

Når det så er sagt, kan et ”normalt” størrelses tørreskab også sagtens gøre det, hvis det blot er dit eget arbejdstøj, der skal tørres derhjemme. Har du derfor blot nogle støvler, en arbejdsjakke og måske nogle bukser, der af og til trænger til en tørring, kan du sagtens klare dig med et på en kapacitet på 3-4 kilo.

Skal du bruge tørreskabet til at tørre arbejdstøj ofte, er det en god investering at gå efter et tørreskab med styringssensor, som det vi har nævnt ovenfor, da det sikrer, at du ikke bruger alt for meget strøm på at tørre tøjet.

Kan et tørreskab erstatte en tørretumbler?

En tørretumbler og et tørreskab har egenskaber, der er meget lig hinanden. Men selvom de begge kan tørre tekstiler, kan et tørreskab ikke erstatte en tørretumbler – så skal det i hvert fald være fordi, du ikke særlig ofte benytter dig af en tørretumbler. For tørretumbleren kan tørre mere tøj ad gangen og fjerner også overskudsfibre, hvilket et tørreskab ikke kan.

Tørretumbleren er noget nemmere at tørre vasketøjet i, da det bare er at smide tøjet direkte over fra vaskemaskinen. I langt de største tilfælde vil tørretumbleren også kunne tørre tøjet mere miljøvenligt, fordi den kan indstilles efter, hvilket tøj og hvilken mængde der er tale om.

Men et tørreskab er et rigtig godt supplement til tørretumbleren til de tekstiler, som ikke tåler maskinel tørring. Sko har også bedre af at blive tørret i et tørreskab frem for i tørretumbleren, da det slider hårdt på tekstilerne. Vil du derfor gerne have de optimale tørremuligheder, bør du både have en tørretumbler og et tørreskab.

Kan man købe et tørreskab til tøj billigere på tilbud?

Et tørreskab til tøj er bestemt ikke nogen billig investering. Men fordi det heller ikke er et helt billigt køb, er butikkerne også af og til villige til at tilbyde deres sortiment af tørreskabe til billigere priser. Det er naturligvis aldrig helt sikkert, hvornår de kører med tilbud på tørreskabe, da det ikke som sådan er en sæsonvare eller vare, som mange mennesker køber til deres husholdning.

Vi vil dog aldrig sige aldrig, da de forhandlere vi linker til her på siden, alle er nogen, der ikke er blege for at give deres kunder et rigtig godt tilbud, når de kan. Finder du derfor et tørreskab her på siden, og synes du, det er lige i overkanten, hvad du skal give for det, kan du (hvis du har tålmodighed) vente på, at det kommer på tilbud.

Har du ikke så meget tålmodighed til at vente, kan du altid ringe direkte til forhandleren for at høre, om de har et godt tilbud til dig, hvis du køber et tørreskab hos dem i dag. Det gør de fleste forhandlere lidt blødere om hjertet – så mon ikke, du kan det? Det kræver naturligvis, at du ikke tager et nej for et nej og er villig til at blive ved, selvom du i første omgang har fået nej. Får du et nej, er det enten bare at vente tålmodigt eller finde en af de billigere modeller her på siden, som vi også har linket til.

Hvordan vælger man det rette tørreskab?

Det er ikke hver dag, man køber et tørreskab. Derfor skal du også holde øjne og ører lidt ekstra åbne, så du er sikker på, at du får det rette tørreskab bestilt hjem. For at sikre dig det, er der nogle ting, du skal være opmærksom på:

Kapaciteten

Når du skal købe et tørreskab, er det selvfølgelig vigtigt, at du køber det efter den kapacitet, du har brug for. Står du ofte med vådt overtøj – og meget af det – giver det god mening, at du sørger for købe et tørreskab med minimum 4 kilo i kapacitet og gerne mere. Gør op med dig selv, hvor meget plads du har brug for, så du får en god oplevelse med tørreskabet.

Designet

Går du meget op i, hvordan der ser ud hjemme hos dig? Så bør du også vælge tørreskab efter designet, så du ikke får et tørreskab, der tager for meget opmærksomhed eller et, der måske fylder mere, end hvad du har lyst til. Du skal gerne blive glad for at bruge det – og det kræver, at du er tilfreds med designet.

Aftræk eller kondens

Er du til et kondenstørreskab eller et med aftræk? Der er en væsentlig forskel på de to typer af tørretumblere. Førstnævnte kondenserer nemlig vandet fra tøjet og opsamler det i en beholder, der skal tømmes, mens tørreskabet med aftræk leder vandet ud af boligen gennem et afløb via en slange. Aftrækstørretumbleren kræver derfor, at du kan tilslutte det til afløbet og er derfor noget mere kompliceret i montering.

Når du vælger et tørreskab ud fra disse parametre, bør du få et tørreskab, der lever op til dine forventninger og giver dig den mængde tørt tøj, som du har brug for. 

Køb et tørreskab i dag  

Som du kan se, har vi her på siden samlet et større udvalg af tørreskabe til dig, som alle er klar til at blive leveret direkte hjem til dig. Du kan naturligvis ikke have dem alle stående, men vi er sikre på, at der er netop én, der skiller sig lidt ud fra mængden i dine øjne og bare kalder på at skulle med dig hjem.

Du kan roligt og ganske sikkert købe et tørreskab gennem siden her, da tørreskabene er nøje udvalgte fra de bedste producenter på markedet. Ligesom dig vil vi heller ikke nøjes, og derfor er det de bedste af de bedste produkter, du finder her. Hvor hurtigt du kan regne med at få leveret tørreskabet hjem til dig, vil fremgå på forhandlerens side, som du kan klikke dig direkte videre til inde på det specifikke produkt.

Når du klikker dig ind på produktet, vil du kunne læse nærmere om yderligere specifikationer, strømforbrug og meget andet, som er relevant for dit valg af tørreskab. Nærlæs gerne specifikationerne så du foretager det helt rette valg.

Vi håber, du finder et godt og brugbart tørreskab, og at det giver dig tørre fødder hele vinteren og holder dig varm på arbejdspladsen, selvom vejret står på skiftende vejrforhold.

Viser 113–120 af 120 resultater